Så kan byggbranschen stötta återuppbyggnaden av Ukraina | Byggföretagen

Så kan byggbranschen stötta återuppbyggnaden av Ukraina

Ukrainska myndigheter arbetar för att reparera skadad samhällsbärande infrastruktur endast timmar efter att militär aktivitet har upphört. Men arbetet kräver utrustning, bränsle, verktyg och material.

Publicerad:

Nu finns möjligheten att donera föremål som listas av de ukrainska myndigheterna.

Mer än hälften av Ukrainas energiinfrastruktur har blivit förstörd av ryska luftanfall och drönarattacker.

Baserat på listan över behov som identifierats av de ukrainska myndigheterna kontaktar EU-kommissionen representanter för näringslivet för att kartlägga potentiella företag som är villiga att donera föremål som listas av de ukrainska myndigheterna

Hundratusentals människor i Ukraina är utan el eller saknar gas och fjärrvärmetjänster. Skadorna i Ukraina uppskattas uppgå till 600 miljarder euro.

Alla som är intresserade av att engagera sig – skicka era svar till UkraineEmergencySupport@energy-community.org

Nedan finner ni mer information

Ukrainas utrikesdepartement har även tagit fram en plattform med syfte att uppmuntra handel mellan företag i Ukraina och exempelvis Sverige – ett enkelt sätt att utöka sina affärsmöjligheter och bidra till att stärka Ukrainas ekonomi.

Läs mer