Guide vid arbetsanpassning och rehabilitering | Byggföretagen

Guide vid arbetsanpassning och rehabilitering

Vill du veta mer om hur man kan arbeta med arbetsanpassning och rehabilitering? Missa inte Prevents guide i ämnet som rekommenderas av en arbetsgrupp tillhörande tjänstemannaavtalet.

Publicerad:

– Även om företagets mål är att skapa en arbetsplats där människor trivs, mår bra och där ingen blir sjuk eller skadad av sitt arbete så kan olyckan vara framme. Då är det viktigt att veta hur man ska arbeta med arbetsanpassning och rehabilitering, säger Jenny Crawford, arbetsrättsjurist på Byggföretagen.

Som ett led i parternas arbete i det centrala arbetsmiljörådet för tjänstemän vill Byggföretagen, Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen därför gemensamt rekommendera skriften ”Arbetsanpassning och rehabilitering”. Materialet är framtaget av Prevent, som är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK, och vänder sig till chefer, skyddsombud och medarbetare.

Ta del av materialet här