Så säger du upp på grund av personliga skäl | Byggföretagen

Så säger du upp på grund av personliga skäl

Byggföretagens arbetsrättsjurist Stefany Tannous reder ut vad som gäller – och vad innebär egentligen personliga skäl?

Publicerad:

Stefany Tannous, arbetsrättsjurist på Byggföretagen.

Vad innebär personliga skäl?

– Det är en form av uppsägning som är kopplad till medarbetaren som person, till skillnad från arbetsbrist som inte har en personlig koppling. Det kan till exempel handla om att en medarbetare missköter sig, har svårigheter att samarbeta eller är illojal mot sin arbetsgivare vilket inte gör det möjligt att anställningen ska kvarstå.

Vad är viktigt att tänka på?

– Det är viktigt att det blir rätt och det är mycket att tänka på inför en sådan här uppsägning. Främst handlar det om att man som arbetsgivare behöver säkerställa att man har sakliga skäl för att säga upp någon på grund av personliga skäl. Här är vi självklart behjälpliga med att göra den bedömningen och stöttar er som medlemsföretag i ärenden som dessa.


Vill du lära dig mer? Missa inte Arbetsgivarforum den 9 april, när vi går igenom vad som gäller vid uppsägning på grund av personliga skäl.