Byggföretagen och Svenskt Näringsliv på turné | Byggföretagen

Bygg­företagen och Svenskt Näringsliv på turné

Byggföretagen i Västernorrland har tillsammans med Svenskt Näringsliv inlett en turné där de träffar den politiska ledningen i länets kommuner. Hanna Magnusson, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i Västernorrland berättar mer.

Publicerad:

Från vänster: Eva Nordlander, Svenskt Näringsliv. Hanna Magnusson, Byggföretagen. Carolina Sondell, oppositionsråd Örnsköldsviks kommun. Anna-Britta Åkerlind, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, Örnsköldsviks kommun.

Hur uppkom initiativet?

– Både Eva Nordlander, ny regionchef på Svenskt Näringsliv och jag kände att vi ville etablera och fördjupa kontakten med politikerna i Västernorrland. Eftersom vi båda tänkte ungefär samma sak så beslöt vi oss för att göra gemensamma besök.

Vad är syftet med turnén?

– Vi vill skapa kontakt med politikerna i Västernorrlands kommuner. Vissa politiker har jag redan god kontakt med medan andra är nytillträdda efter valet i höstas. Vi har många och stora byggprojekt på gång kopplade till den gröna omställningen här i Västernorrland. När de blir av kommer vi behöva ha goda kontakter mellan kommun och näringsliv.

Vad har ni diskuterat under träffarna?

– Vi har diskuterat kommande etableringar, sund konkurrens, tillståndsprocesser, upphandlingar och kompetensförsörjning. Alla kommuner har uttryckt att de vill säkerställa sund konkurrens kring stora etableringar, så den frågan kommer vi arbeta vidare med.