Kostnadsstöd för validering av medarbetare | Byggföretagen

Kostnadsstöd för validering av medarbetare

Nu kan ditt företag söka kostnadsstöd för att validera medarbetare som saknar utbildning eller dokumenterad erfarenhet. Valideringsprojektet pågår i Västra Götaland t o m 31 december 2023.

Publicerad:

Byggföretagen vill se fler reformer för ökat byggande.

Genom valideringen kan erfarna medarbetare få sin kompetens in i lärlingssystemet mot yrkesbeviset. Som arbetsgivare kan du söka kostnadsstöd, en valideringsvoucher, som täcker upp till 70 procent av kostnaden för valideringen – inklusive lönekostnaden för den anställde. En företagscoach hjälper dig med ansökan och att definiera utvecklingsstöd hos medarbetarna.

– Detta är ett viktigt verktyg som höjer kompetensen hos företagen och stärker medarbetaren. Vi hoppas att det blir ett lyckat projekt som fler regioner kommer få möjlighet att ta efter, säger Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Medlemsföretaget ELVB har använt sig av valideringsvouchern och två medarbetare har precis blivit färdiga med sin validering.

– Valideringen är bra både för oss som arbetsgivare och för våra medarbetare. Beställare har ofta krav på yrkesbevis, och det är bra för medarbetarnas yrkesframtid att få sin kompetens på papper, säger Tomas Wellevit, projektledare på ELVB.

Valideringen tar runt tre veckor och genomförs på Bräckegymnasiet i Göteborg. Valideringsprojektet drivs av Byggföretagen, Byggnads och Västra Götalandsregionen och riktar sig till små och medelstora företag.

Vid intresse, kontakta företagscoach Mikael Karlsson.

Mer information om valideringsvoucher

Läs mer om validering och andra vägar in i branschen hos Bräckegymnasiet