Nominera Årets byggkvinna 2023 | Byggföretagen

Nominera Årets byggkvinna 2023

För tredje året i rad startar nu nomineringen till Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna. Med detta pris vill Byggföretagen lyfta fram kvinnliga förebilder, så att fler på sikt vill söka sig till byggbranschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket bidrar till en sundare och schysstare arbetskultur.

Publicerad:

Nomineringsperioden till Årets byggkvinna 2023 pågår till den 8 mars.

Tidigare års nomineringar visar på ett stort intresse från hela branschen och det är en tuff konkurrens mellan de tävlande. Finalisterna väljs noggrant ut av en jury bestående av erfarna branschföreträdare, som ser fram emot att rösta fram Årets byggkvinna 2023.

– I vår strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i bygg- och anläggningsbranschen har vi en viktig uppgift i att uppmärksamma kvinnliga förebilder. De senaste två åren har vi fått in ett imponerande antal nomineringar till Årets byggkvinna, vilket visar på ett stort intresse från branschen, som vi gärna vill fortsätta stötta, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen och jurymedlem.

Nominera senast 8 mars på Byggföretagens hemsida.
Folkets röst: Alla som vill kan rösta på sina finalister mellan 24 mars – 3 april.
Vinnaren av utmärkelsen Årets byggkvinna 2023 utses 10 maj.

Kriterier för nominering
Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen. Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Jury – Årets byggkvinna 2023
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna
Gabriella Lavecchia, förbundsordförande SEKO
Jonas Steen, ordförande SME-utskottet, Byggföretagen
Folkets röst

Priset Årets byggkvinna grundades 2021 av Byggföretagen och Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör.