Ny webbinarieserie: Energieffektiv renovering ger ökad affärsnytta | Byggföretagen

Ny webbinarieserie: Energieffektiv renovering ger ökad affärsnytta

Nu lanseras en ny webbinarieserie i fyra delar om hur energieffektivisering kan ge lönsam klimatnytta och ökade affärsmöjligheter för företag inom byggnation och installation.

Publicerad:

Webbinarieserien "Energieffektiv renovering ger ökad affärsnytta" arrangeras av Byggföretagen, Installatörsföretagen och Energieffektiviseringsföretagen.

Potentialen för energieffektivisering är enorm, samhället kan spara över 800 miljarder SEK till år 2045 om alla lönsamma åtgärder genomförs. Inom bostäder och lokaler kan över 50 TWh effektiviseras – det motsvarar 10% av landets energianvändning.

Energieffektivisering sparar inte bara pengar – det är också bra för klimatet, sänker elpriserna och bidrar till en bättre inomhusmiljö och ett tryggare Sverige. Det är även en stor affärsmöjlighet för företag inom både byggnation och installation. Den enda haken är just genomförandet. Alla vet att det finns lönsamma åtgärder, men bara ca 30% av dem genomförs.

I ett gemensamt initiativ har Byggföretagen, Installatörsföretagen och Energieffektiviseringsföretagen samlat erfarenheter, goda exempel och information som ska göra det lätt att göra rätt. Nu sprider vi informationen genom en kostnadsfri webbinarieserie och en ny digital kunskapsbank.

Lär dig allt om energieffektiv renovering
Webbinarieserien om energieffektiv renovering leds av Lotta Bångens, vd på Energieffektiviseringsföretagen tillsammans med representanter från bygg- och installationsföretag, specialister och förvaltare.

Del 1 – Kartläggning av åtgärder. 22 mars, kl 8-9

Del 2 – Lönsamma åtgärder. 29 mars, kl 8-9

Del 3 – Avtal, risker och juridik i renoveringsprojekt. 19 april, kl 8-9

Del 4 – Bra erbjudande till kund. 26 april, kl 8-9

Se de inspelade webbinarierna i efterhand.

Samlad information förenklar framtida affärsutveckling
I den nya kunskapsbanken finns nödvändig information om energieffektiv renovering samlad på ett och samma ställe. Allt för att du lättare och snabbare ska hitta det du söker. Är du byggare, installatör, konsult eller entreprenör? Här hittar du goda exempel, teknik för energieffektivisering, metoder för att räkna på lönsamhet och mycket mer. Saknas något i kunskapsbanken? Hör av dig till lotta.bangens@eef.se, sidan uppdateras kontinuerligt.

Tillsammans kan vi göra detta initiativ ännu bättre!

Arrangörer: Byggföretagen, Installatörsföretagen och Energieffektiviseringsföretagen.