”Vi vill ge kvinnor förebilder i branschen” | Byggföretagen

”Vi vill ge kvinnor förebilder i branschen”

Det kvinnliga nätverket i Värmland är en plats för kvinnor i branschen att mötas och bolla frågor och funderingar. Carin Hansdotter, bransch- och föreningsansvarig för Byggföretagen i Värmland berättar om det nystartade nätverket.

Publicerad:

Hur känns det att ha startat upp ett kvinnligt nätverk i Värmland?

– Det känns jättebra! Vi smygstartade med två mindre träffar under 2021 och 2022 för att se om det fanns intresse för ett nätverk. Efter den tredje träffen bestämde vi oss för att köra.

Varför ska man gå med i nätverket?

– Nätverket är en mötesplats för kvinnor på våra medlemsföretag i Värmland, en plats för kvinnor i branschen att mötas och bolla frågor och funderingar. Det är fortfarande få kvinnor i branschen och det är viktigt att få träffa andra i samma situation.

Varför är det så viktigt med ett kvinnligt nätverk?

– Vi vill visa upp branschen och dess förebilder, via nätverket har vi redan fått till studiebesök för tjejer som går i grundskolan och gymnasiet som blev väldigt lyckat. Det är viktigt för kompetensförsörjningen, för att locka fler kvinnor till branschen men också för att behålla dem vi redan har.

Byggföretagens kvinnliga nätverk finns över hela landet – hitta ett nära dig!

Kontakt

Carin Hansdotter

Bransch- och föreningsansvarig Örebro och Värmland

Tel: +46 54 12 07 63

carin.hansdotter@byggforetagen.se