Åtgärder mot arbetslivskriminalitet | Byggföretagen

Åtgärder mot arbetslivskriminalitet

Här kan du ta del av Byggföretagens nya skrift om hur vi stävjar fusket i bygg- och anläggningsbranschen.

Publicerad:

– Byggföretagen kommer aldrig acceptera att människor far illa på grund av slarv, fusk eller rent brottsliga handlingar. Vår bransch kan bättre. Därför är sund konkurrens ett av våra prioriterade fokusområden, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

I skriften Åtgärder mot arbetslivskriminalitet – så stävjar vi fusket i bygg- och anläggningsbranschen berättar Byggföretagen om ett dussin konkreta projekt och åtgärder som genomförts för att komma till rätta med lycksökare som inte har i branschen att göra.

– Snedvriden konkurrens till följd av oseriös och kriminell verksamhet drabbar hederliga företagare som följer lagar och regelverk. Byggföretagens medlemmar vill vara de schyssta byggarna som tar ansvar för samhällsutvecklingen, säger Catharina Elmsäter-Svärd.