Byggkollo kommer till Nässjö | Byggföretagen

Byggkollo kommer till Nässjö

Byggföretagen, Byggnads och BYN kommer i samarbete med Brinellgymnasiet och Nässjö kommun att anordna Byggkollo i sommar. Josefin Svensson, företagsrådgivare kompetensförsörjning i Jönköping, berättar mer.

Publicerad:

Vad är Byggkollo för något?
– Det är ett dagkollo där barn i åldrarna 8–10 år under en vecka får prova på hur det är att bygga. De kommer under handledning av bygglärare och byggelever att få bygga lådbil och gjuta i betong, men också få träffa byggare i branschen och kanske få möjlighet att sitta i en maskin.

Varför behövs ett Byggkollo?
– Syftet är att skapa ett intresse för bygg och anläggning i tidig ålder och genom ett sådant här initiativ blir det på ett lekfullt sätt. Förhoppningsvis kan detta bidra till att de väljer byggbranschen när de blir äldre. Byggkollo har tidigare anordnats på ett flertal orter i landet och blivit en succé. Vi hoppas att det ska bli så även här!

Läs mer här!