Så fungerar tidlönerapportering i Lösen | Byggföretagen

Så fungerar tidlönerapportering i Lösen

Företag med anställda på Byggavtalet ska rapportera in löner i avstämningsverktyget Lösen. Varför ska man redovisa? Hur gör man för att rapportera? Tim Gustavsson, regional förhandlare, reder ut hur det fungerar och vad som är viktigt att tänka på.

Publicerad:

Varför är det viktigt att rapportera i Lösen?

– Det finns en reglering i Byggavtalet §3.10 som säger att företag som är bundna av Byggavtalet är skyldiga att rapportera arbetad tid och lönesumma senast den 30 varannan månad för arbetad tid som är utförd på Byggavtalets område (ej tjänstemän).

Vad händer om man inte rapporterar?

– Rutinerna har skärpts för medlemsföretag som inte rapporterar. Om man efter påminnelse från Byggnads inte inkommer med redovisning så hamnar man i ”konsekvenstrappan” Ö3-2021 där man efter utebliven redovisning kan hamna i förhandling med skadeståndsanspråk.


Missa inte Arbetsgivarforum den 18 april som handlar om rapportering i systemet Lösen – varför vi redovisar, hur det går till och rutiner vid utebliven registrering. Läs mer och anmäl dig här!