Inkludering på Byggmässan i Göteborg | Byggföretagen

Inkludering på Byggmässan i Göteborg

Vill du veta vad som krävs för en mer inkluderande byggbransch? Missa inte Byggföretagen i västs panelsamtal på Byggmässan i Göteborg 26 april.

Publicerad:

Anna Lönn Lundbäck är regionchef i väst på Byggföretagen. Foto: Emelie Asplund

Kompetensbristen är en av byggbranschens stora utmaningar. På sikt behövs tusentals nya medarbetare bara för att täcka pensionsavgångar. Ändå sker rekrytering på många företag idag endast från bestående nätverk.

– För att lösa bristen på medarbetare måste vi locka fler till byggbranschen och från fler delar av befolkningen, säger Anna Lönn Lundbäck, regionchef på Byggföretagen i väst.

Samtalet berör bland annat vilka verktyg som finns för att göra rekryteringsprocessen mer inkluderande, men också hur man skapar trygga och välkomnande arbetsplatser som medarbetare trivs och vill stanna kvar på.

– En modern och attraktiv byggbransch behöver vara mer jämlik och inkluderande. Mångfald på arbetsplatsen leder till ökad kreativitet, trivsel och bättre beslutsfattande – tre viktiga delar för att företag ska kunna utvecklas och vara konkurrenskraftiga.

Läs mer om panelsamtalet: Inkludering på riktigt!
Hämta din kostnadsfria entrébiljett till Byggmässan