Byggföretagen - en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare | Byggföretagen

Bygg­företagen – en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Byggföretagen är Sveriges näst mest attraktiva arbetsgivare. Det står klart efter att Nyckeltalsinstitutet presenterat sin årliga kartläggning baserad på drygt 700 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor.

Publicerad:

-Vi är oerhört stolta över att Byggföretagen för tredje året i rad får utmärkelsen Excellent arbetsgivare, och att vi varje år har klättrat uppåt på topplistan. Det visar att Byggföretagen blir allt attraktivare på arbetsmarknaden. Med glädje, engagemang och professionalism ska vi nu fortsätta vårt arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare med målet att behålla vårt starka resultat, säger Cajsa Palmgren Magnell, HR-chef på Byggföretagen.

Det är tredje året i rad som Byggföretagen hamnar på topplistan över de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Från en femte plats första året avancerade Byggföretagen till en fjärde plats andra året för att i år ta klivet upp till en andraplats.

Topplistan i Attraktiv Arbetsgivarindex 2022
1. Uniper
2. Byggföretagen
3. Dala Energi
3. Ellevio AB

Om kartläggningen

Kartläggningen baseras på insamlad statistik från 2022 och har genererats från en unik databas, med information om drygt 700 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor, från cirka 360 företag och organisationer. Kategorin Attraktiv arbetsgivarindex baseras på faktorer som exempelvis tillsvidareanställningar, lika chefskarriär, gruppstorlek, kompetensutveckling och sjukfrånvaro. Ta del av hela kartläggningen tillsammans med ännu mer intressanta resultat och analyser i Nyckeltalsinstitutets årsrapport. 

Nyckeltalsinstitutets årsrapport 2023