Ny kampanj för en tryggare arbetsmiljö på vägen | Byggföretagen

Ny kampanj för en tryggare arbetsmiljö på vägen

Inför påskhelgen lanserar Byggföretagen och Seko en gemensam kampanj för att uppmärksamma problematiken kring hot och våld som drabbar flaggvakter vid vägarbeten samt drift- och underhållspersonal vid vägar och i bostadsområden.

Publicerad:

Fotograf: Alan Kartal

”Vi flaggar för din säkerhet” är namnet på kampanjen, som ska sätta fokus på problematiken med hot och våld från tredje man (trafikanter och övriga) som riktas mot de utsatta yrkesgrupperna. Det kan handla om såväl fysiskt våld som grova verbala tillmälen, vilket är ett stort arbetsmiljöproblem för de som arbetar i branschen.

Kampanjen, som pågår under våren fram till midsommar, kommer främst synas i sociala medier men arbetsmiljöproblemet kommer även uppmärksammas i andra forum och kanaler.

Målsättningen med kampanjen är dels att skapa en tryggare arbetsmiljö för de berörda yrkesgrupperna men även att ändra beteendemönstret hos de som hotar och är våldsamma mot de som jobbar på vägarna. Ingen ska behöva vara rädd på jobbet!

Vi flaggar för din säkerhet!

Se den första av flera kommande filmer här och dela gärna vidare filmen genom att dela Byggföretagens inlägg på Linkedin.