Byggkollo sprider sig över Sverige – här är hela listan | Byggföretagen

Byggkollo sprider sig över Sverige – här är hela listan

Det började i Karlstad för två år sedan. Förra året dök det upp i Eskilstuna, Linköping och Luleå. I år sprider sig byggkollosuccé även till Falun, Gävle, Hallsberg, Nässjö, Vaggeryd och Västerås. Och intresset är stort. Byggföretagens Tobias Elf Svensson berättar mer.

Publicerad:

Hur kommer det sig att byggkollo nu sprider sig till ännu fler orter?

-Det är ett koncept som är enkelt att ta till sig. Både kommunen och skolan tycker att det är en väldigt rolig idé samtidigt som vi bidrar till bra feriejobb för gymnasieeleverna på byggprogrammet. Men också för att man ser ett hål som behöver fyllas, det är inte många som får prova på att bygga så då är byggkollo perfekt, säger Tobias Elf Svensson.

Vad tycker barnen om byggkollo?

-Barnen älskar byggkollo, många har kanske inte möjligheten att bygga hemma eller så är det nästa steg för de som har lite erfarenhet. Sedan får de träffa nya kompisar också!

Vad får man göra?

-De får bygga och måla en lådbil som de sedan ska ha ett lådbilsrace på slutet av veckan. Beroende på vilket byggkollo man är på så får man prova att göra ljus i betong och köra grävmaskin samt hjullastare, det är riktigt häftigt, säger Tobias Elf Svensson.


Eskilstuna. Vecka 24-25.

Falun. Vecka 24-25.

Gävle. Vecka 25-26.

Hallsberg. Vecka 25.

Karlstad. Vecka 26-27.

Linköping. Vecka 25-26.

Luleå. Vecka 23-25.

Nässjö. Vecka 25.

Vaggeryd. Vecka 25-26.

Västerås. Vecka 26.