Därför upptäcker allt fler Arbetsgivarforum | Byggföretagen

Därför upptäcker allt fler Arbetsgivarforum

Byggföretagens seminarieserie Arbetsgivarforum följs av allt fler. Jenny Roos, företagsrådgivare på Byggföretagen och en av initiativtagarna, ger förklaringen.

Publicerad:

Jenny Roos, företagsrådgivare på Byggföretagen.

Allt fler upptäcker Arbetsgivarforum – vad är förklaringen?

Jag tror dels att det handlar om att det är tillgängligt för många eftersom vi använder oss av Teams, du behöver inte ta dig någonstans utan kan lätt koppla upp dig där du är. Sen också att det är så regelbundet, vi kör varje torsdag kl. 9.00 och att det oftast inte är längre än en timme, det tror jag lockar.

Vilka ämnen är mest populära?

Ämnena som vi haft flest antal anmälda till är Så säger du upp på grund av personliga skäl, Droger och narkotika på arbetsplatsen och Dags för semester.

Sen hade vi under april ett extrainsatt webbinarium som handlade om Tjänsteställe, hur avgörs detta och vad säger skattereglerna. Där var det en kollega som önskade att informera om detta då det kom in mycket frågor till henne, det blev också väldigt välbesökt.

Vi kan med hjälp av statistik från bland annat vår rådgivning se vilka ämnen som våra medlemsföretag har frågor kring och kan därefter anpassa vilka ämnen vi har. Sen kan vi som sagt också sätta in extrainsatta webbinarier när vi ser ett behov av det.

Vad kan vi se fram emot framöver?

Vi kommer bland annat informera om hur man går till väga om man vill anställa en lärling och även prata om reglerna kring resor och traktamenten i Byggavtalet samt Väg- & Banavtalet.

Ämnena för hösten är också satta och kommer publiceras senare under våren.