Så anställer du en lärling | Byggföretagen

Så anställer du en lärling

Hur går man tillväga för att anställa en lärling? Katja Öhman, företagsrådgivare på Byggföretagen, reder ut vad som gäller för Byggavtalet - och hur rutinerna ser ut vid anställning, registrering och hantering.

Publicerad:

Vad är viktigt att tänka på?

– Det är viktigt att tänka på att alla nya lärlingar anställs i enlighet med det nya Yrkesutbildningsavtalet 2020 och ska hanteras i BYNs nya system ”Mina sidor”.

Hur går man tillväga för att hantera en lärling?

– Efter att lärlingen har skapat en profil på BYN ”Mina sidor” och registrerar sin lärlingsanmälan, ska företaget säkerställa att lärlingen har en komplett grundutbildning för målyrket. I fall att lärlingen saknar komplett grundutbildning, görs det en beställning på utbildning som omfattar både teori och praktik. På webbinariet den 25 april fokuserar vi på de lärlingar som har en komplett grundutbildning.

Missa inte Arbetsgivarforum den 25 april när vi går igenom vad som är viktigt att tänka på när man anställer en lärling. Anmäl dig här!

Webbinariet fokuserar på lärlingar som saknar en komplett grundutbildning och som därmed anställs som företagslärling under grundutbildning.