Europeiskt arbetsgivarmöte om den gröna omställningen | Byggföretagen

Europeiskt arbetsgivarmöte om den gröna omställningen

Representanter för arbetsgivare från EU:s 27 medlemsländer har samlats i Luleå, i ett tvådagarsarrangemang organiserat av arbetsgivargruppen i EU:s ekonomiska och sociala kommitté, EESK, tillsammans med Byggföretagen och Industriarbetsgivarna

Publicerad:

Klimatomställning och konkurrenskraft på agendan.

– Sveriges ordförandeskap i EU går mot sitt slut. Avsikten är att på plats diskutera förutsättningarna för den gröna omställningen, hållbar tillväxt och EU:s nya konkurrenskraftsagenda, säger Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef, Byggföretagen.

Byggföretagen anser:

  • Reglering och beskattning måste bli mer företagsvänlig.
  • Den gröna omställningen kräver tillgång till grundläggande produktionsresurser till konkurrenskraftiga priser. Detta handlar om energi, råvaror, arbetskraft, kapital och data. 
  • Den fria rörligheten för arbetskraft och tjänster och matchningen på arbetsmarknaden kan förbättras genom att förbättra ömsesidigt erkännande av utbildnings- och examensbevis från skolor och högre utbildning. EU kan också bidra till att underlätta för arbetskraft från tredje land.

Här kan du läsa mer.