Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2023 – finalisterna | Byggföretagen

Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2023 – finalisterna

För åttonde året i rad delar Byggföretagen ut priset Årets samhällsbyggare i Västernorrland. Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

Publicerad:

De tre finalisterna och nomineringar:

Metsä Board Husum

Metsä Board Husum har under flera år utfört utbyggnationer och moderniseringar av massabruket och kartongfabriken med omfattande investeringar i produktionen. Med en målsättning att vara fossilfri till slutet av 2030 samt med arbetsmiljö och säkerhet högt på agendan är Metsä Board Husum är en viktig aktör i Örnsköldsviks samhällsbyggnad och en uppskattad kund till branschens leverantörer.

Hernö Gin Hotell

Hernö Gin Hotell har tillsammans med starka, lokala företagare startat upp byggnationen av ett destinationshotell i porten till Höga Kusten. Valet av en lokal huvudentreprenör är lika självklart som att Hernö Gin Hotell medverkar till att utveckla Härnösand och Västernorrland. Hotellet bidrar till ett attraktivt samhälle där människor vill leva och bo och besöksnäringen ges möjlighet att växa.

Torsboda Industrial Park

Torsboda Industrial Park har i samverkan mellan kommuner i Västernorrland bidragit till att få den största industriella etableringen i modern tid till länet – en industripark med företag som genererar minst 2000 arbetstillfällen. Torsboda Industrial Park har skapat förutsättningar för att Västernorrland ska fortsätta utvecklas som en attraktiv plats genom ett hållbart samhällsbyggande.

Juryn utser vinnaren som presenteras på Sundsvalls Business Awards prisceremoni den 21 september.

Läs mer här.