Byggföretagen om regeringens ändring av ROT-avdraget | Byggföretagen

Bygg­företagen om regeringens ändring av ROT-avdraget

Regeringen aviserade idag ändringar i ROT-avdraget från den 1 juli 2024.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

– Det är bra att RUT- och ROT-avdraget separeras från varandra och att beloppsgränsen höjs till 75 000 per år. Men man måste ha missat att ändra från 30 till 50 procent av arbetskostnaden. Utan den förändringen får reformen en begränsad effekt, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd. 

– Det är viktigt att även åtgärder som utförs under början av året omfattas av beloppsjusteringen, annars kommer många att avvakta. Då förvärras situationen under ett antal månader och fler riskerar att förlora jobbet vilket ju är det man vill motverka, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.