Byggmässa för elever i Göteborg är tillbaka | Byggföretagen

Byggmässa för elever i Göteborg är tillbaka

Den 27 september anordnar Byggföretagen i väst för andra året i rad en byggmässa för högstadieelever i Göteborg. ”Byggbranschen är möjligheternas bransch” säger Malin Ekstrand, HR-specialist på NCC Infrastructure.

Publicerad:

Förra året var premiär för Byggmässan i Göteborg.

På Byggmässan får eleverna prova på olika yrken inom bygg och träffa företag. NCC är ett av företagen som är på plats för att visa på möjligheterna och bredden inom bygg-och anläggningsbranschen.

– Byggbranschen är möjligheternas bransch. Man kan testa på en massa olika saker och får på ett väldigt konkret sätt bidra till att bygga stad och samhälle, säger Malin Ekstrand som är HR-specialist på NCC Infrastructure.

Varför är ni med på mässan?

– Det är viktigt för oss att visa att vi finns och vad vi har att erbjuda. På NCC finns fantastiska möjligheter för rätt medarbetare att utvecklas. Det är över lag färre som söker sig till byggbranschen, och de som söker sig hit väljer oftast att specialisera sig mot snickeri, träarbete eller husbygge. Vi vill ju såklart att fler ska få upp ögonen även för anläggning.

Ann-Sofie Lind arbetar med kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst och ser fram emot att åter igen välkomna elever till Byggmässan och förhoppningsvis locka fler till branschen.

Vilka utmaningar står vi inför i branschen just nu?

– Vi har redan nu en kompetensbrist. Bara för att täcka pensionsavgångar krävs tusentals nya medarbetare. Samtidigt är det tuffa tider. Om vi tappar kompetens till följd av konjunkturutvecklingen är det allvarligt. Långsiktigt behöver vi bli fler som gör jobbet, och stå rustade när det vänder.

Byggmässan anordnas av Byggföretagen i väst tillsammans med medlemsföretag, Bräckegymnasiet och BYN.