Här får högstadieelever prova på bygg | Byggföretagen

Här får högstadieelever prova på bygg

Byggmässan i Göteborg arrangerades för andra året i rad och runt 400 högstadieelever kom för att prova på olika byggyrken.

Publicerad:

– Byggmässan är ett sätt att visa de många yrken och möjligheter som byggbranschen erbjuder. Genom att eleverna får testa på själva och prata med både gymnasieelever från byggprogrammen och yrkesverksamma hoppas vi kunna locka fler till vår fantastiska bransch, säger Ann-Sofie Lind som arbetar med kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Eleverna fick bland annat prova på golvläggning, murning och stenläggning. På plats fanns elever från gymnasiets bygg- och anläggningsprogram, yrkeslärare samt byggföretag för att berätta om branschen.

– Även i tuffa tider med ett försämrat konjunkturläge är kompetensfrågan viktig. Sverige växer och det behövs fler bostäder, samhällsfastigheter och infrastruktur. Långsiktigt behöver vi bli många fler som bygger, så vi kan stå rustade när det vänder. Därför är det av yttersta vikt att antalet elever på yrkesutbildningarna ökar.

Byggmässan anordnas av Byggföretagen i väst tillsammans med medlemsföretag, Bräckegymnasiet och BYN.

Vill ditt företag vara med på nästa års Byggmässa? Kontakta Ann-Sofie Lind.

Kontakt

Ann-Sofie Lind

Företagsrådgivare kompetensförsörjning

Tel: +46 31 708 41 06

ann-sofie.lind@byggforetagen.se