Brå prisar Byggföretagens arbete för sund konkurrens | Byggföretagen

Brå prisar Bygg­företagens arbete för sund konkurrens

Brottsförebyggande rådet (Brå) har utsett Byggföretagens arbete för sund konkurrens i byggbranschen till vinnare i den svenska brottsförebyggande deltävlingen till European Crime Prevention Award (ECPA).

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

– Byggföretagen har nolltolerans mot alla former av medvetet fusk. Att Brottsförebyggande rådet nu uppmärksammar vårt målmedvetna arbete för en sundare byggbransch är mycket roligt och ett tecken på att vi är på rätt väg. En viktig framgångsfaktor är att vi lyckats samla många aktörer i branschen och agerat tillsammans, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

European Crime Prevention Awards (ECPA) är en årlig brottsförebyggande tävling där Europas bästa brottsförebyggande projekt eller verksamhet utses. Brå utser vinnaren av den svenska deltävlingen. Årets tema är arbetskraftsexploatering och människohandel. Finalen kommer att hållas den 13-14 december i Spanien, som är nuvarande ordförandeland och de som valt årets tema.

Byggföretagen har valt att skänka prissumman på 20 000 kronor till Brottsofferjouren.