Energi i fokus på Infrastrukturdagen i Göteborg | Byggföretagen

Energi i fokus på Infrastrukturdagen i Göteborg

Det blev en energigivande dag när väg- och anläggarutskottet på Byggföretagen i väst anordnade den årliga Infrastrukturdagen. Petra Sedelius, ansvarig näringspolitik, berättar om dagen och det viktiga temat.

Publicerad:

Varför genomförs Infrastrukturdagen?

– Här får anläggningsföretag tillfälle att träffa representanter från kommuner, myndigheter och övriga delar av branschen och lyfta aktuella frågor. I år hade vi även studenter från Chalmers på plats. De gav sina perspektiv på hur unga tänker om framtiden, och fick samtidigt en inblick i branschen.

Varför energi som tema?

– Energifrågan är högaktuell och en viktig fråga för branschen. Den gröna omställningen kräver en fungerande energiförsörjning. Det skapar både möjligheter och utmaningar som vi behöver dra nytta av och möta.

Vad fick deltagarna med sig från dagen?

– Byggföretagen gav en inblick i läget i branschen. Svenskt Näringsliv var på plats och pratade om vad som krävs för att lösa energifrågan och Länsstyrelsen informerade om de ibland snåriga och tidskrävande tillståndsprocesserna. Göteborg Energi berättade om investeringar som är på gång med målsättning om att Göteborg ska bli klimatneutrala 2030. Vi fick även lyssna till Öckerö kommun och hur Göteborgs Hamn ställer om mot ökad hållbarhet.