Övertid, OB, veckovila – så ser reglerna ut | Byggföretagen

Övertid, OB, veckovila – så ser reglerna ut

Kollektivavtalet innehåller arbetstidsregler som arbetsgivare behöver ha koll på för att inte bryta mot lag och avtal – något som kan bli dyrt. Therese Åström, företagsrådgivare på Byggföretagen, förklarar.

Publicerad:

Therese Åström, företagsrådgivare arbetsgivarfrågor

– Vi får många frågor om arbetstid. Det handlar främst om situationer där anställda vill arbeta koncentrerat vissa perioder för att kunna vara lediga längre under andra perioder. Samt frågor om när ob-ersättning och övertidsersättning ska utgå i förhållande till en överenskommelse om arbetstidsförläggning på en enskild arbetsplats. Som arbetsgivare är det viktigt att ha koll på Byggavtalets arbetstidsregler.


Vill du lära dig mer om arbetstidsregler? Missa inte Arbetsgivarforum den 30 maj när vi går igenom reglerna kring ordinarie arbetstid, övertid och obekväm arbetstid.  Läs mer och anmäl dig här.