Byggavtalet i fokus på lön- och avtalskonferens i väst | Byggföretagen

Byggavtalet i fokus på lön- och avtalskonferens i väst

Hur påverkar förändringarna i Byggavtalet mig som företagare? Och hur använder jag lönetillägget? Det var några av de frågor som stod i fokus under Byggföretagen i västs årliga lön- och avtalskonferens i Stenungsund.

Publicerad:

–  Konferensen är till för alla som jobbar med lön och HR i ett av Byggföretagens medlemsföretag i Västsverige. Här får man möjlighet att nätverka och diskutera frågor och funderingar man har i sin verksamhet och jobbvardag, säger Niklas Skändlagård som är lön- och avtalskoordinator på Byggföretagen i väst.

Vad stod på agendan i år?

– Byggavtalet och vårens avtalsrörelse var fokus i år. Bland annat fick vi lyssna till Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef på Byggföretagen, om förändringarna i Byggavtalet och hur lönetillägget ska tillämpas, samt Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne och ordförande i Byggföretagens förbundsstyrelse, om hur vi når ett attraktivt kollektivavtal.