Vilka är de nya innovationerna i byggbranschen? | Byggföretagen

Vilka är de nya innovationerna i byggbranschen?

Missa inte innovationsfrukosten i Göteborg den 11 januari där du får lyssna till spännande framsteg i byggbranschen.

Publicerad:

Byggföretagens utskott FoU-väst har sedan 80-talet arbetat med innovation och utveckling i bygg- och anläggningsbranschen.

– FoU-väst har en lång tradition med många utvecklingsprojekt som tagit byggbranschen framåt i kunskap och utveckling. Utskottet utgör en viktig funktion i att bidra med faktiska behov från entreprenörsledet samt säkerställa att projektidéer får en tydlig förankring i det behov som finns och att de resulterar i branschnytta, säger Andreas Furenberg Ring, teknikchef på Peab och ordförande i utskottet.

Torsdagen den 11 januari bjuder utskottet in till en innovationsfrukost. Här får du som medlemsföretag chansen att lyssna till spännande framsteg inom byggbranschen, så som provnings- och saneringsmetoder vid återbruk av trä, regntäthet hos prefabricerade betongsandwichväggar och vad robothunden Buster kan hjälpa till med på en byggarbetsplats. Du får även en inblick i några av de pågående utvecklingsprojekten inom exempelvis fossilfritt stål, mätning av energi på byggarbetsplatsen och omvandling av lokaler till bostäder.

– Det händer så mycket i branschen och vi vill dela med oss av kunskapen till fler. Det är när vi når ut brett som riktig utveckling och förändring kan ske i branschen, säger Christine Olofsson, specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen i väst.

Anmäl dig till innovationsfrukosten 11 januari

Är du intresserad av att veta mer om utskottet och deras arbete? Kontakta Christine Olofsson.

Kontakt

Christine Olofsson

Specialist inom innovation och hållbarhet

Tel: +46 31 62 94 12

christine.olofsson@byggforetagen.se