Byggbranschens Säkerhetspark tar bort årsavgifter för att utbilda fler | Byggföretagen

Byggbranschens Säkerhetspark tar bort årsavgifter för att utbilda fler

Byggföretagen har beslutat att under 2024 ta bort årsavgiften som tidigare krävts för att genomgå utbildningar och ta del av de många förmåner som erbjuds vid Byggbranschens Säkerhetspark.

Publicerad:

Björne Karlsson, verksamhetsledare på Säkerhetsparken vid Arlanda flygplats.

– Vi vill göra det lättare för alla som verkar i och kring bygg- och anläggningsbranschen att ta del av våra utbildningar. I en tid av lågkonjuktur, då många företag har det tufft ekonomiskt, vill vi sänka trösklarna för kompetensutveckling som är livsnödvändig, säger Björne Karlsson verksamhetsledare i Byggbranschens säkerhetspark.

Det unika med Byggbranschens Säkerhetspark är att besökarna under handledning vid fysiskt uppbyggda områden för diskussioner som är vanliga i branschen, Deltagarna utbildas genom att tillsammans reflektera kring vad dem kan göra i sin roll för att skapa säkrare arbetsplatser. Alla som är i branschen – från beställare till utförare – har nytta av utbildningen.

-Vi utbildar årligen tusentals medarbetare och skolelever i säkerhetsparken. Men fler måste få kunskap om hur man kan arbeta för en säkrare arbetsplats i harmoni, hur man kan skapa en samsyn genom hela projektet med mål att gemensamt förhindra olyckor och tillbud, säger Björne Karlsson.

Byggbranschens Säkerhetspark erbjuder i dag företagsanpassad utbildning, samt utbildningar inom fallskydd, grundläggande räddning, brandfarliga arbeten och i händelse av olycka. Samtliga utbildningar genomförs med praktiska inslag i den 15 000 kvadrameter stora säkerhetsparken. Läs mer här.