Här får barn prova på bygg under sportlovet | Byggföretagen

Här får barn prova på bygg under sportlovet

Under vecka sju, åtta och nio arrangerar Byggföretagen tillsammans med Innovatum Science Center Bygglov där barn i alla åldrar kan prova på olika yrken inom bygg.

Publicerad:

Byggföretagen och Innovatum Science Center arrangerar Bygglov där barn får prova på bygg.

Spika, mura och bygga fysiska modellhus är några av de aktiviteter som barn får prova på under sportlovet. Nu arrangeras för första gången Bygglov på Innovatum Science Center i Trollhättan. Bakom satsningen står bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen och Innovatum Science Center.

– Vi vill skapa ett intresse för bygg- och anläggningsbranschen redan i tidig ålder. Genom Bygglov blir det på ett lekfullt sätt och vi hoppas kunna inspirera fler barn, både tjejer och killar, till att välja bygg när de blir äldre, säger Camilla Spennare, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i Bohus och Norra Älvsborg.

Det långsiktiga behovet av nya medarbetare i byggbranschen är stort. Tanken med Bygglov är att ge barn från hela Fyrbodal möjlighet att ta del av praktiska aktiviteter som ökar medvetenheten om olika yrken och karriärvägar inom byggbranschen.

– Innovatum Science Center har lång erfarenhet av att utveckla pedagogiska aktiviteter med tydliga kopplingar till kursplaner inom skola och utbildning. Att nu kunna erbjuda sportlovsaktiviteter inriktade på bygg känns både roligt och spännande, säger Kajsa Berg, programansvarig på Innovatum Science Center.

Bygglov hålls under vecka åtta, men smygstartar redan vecka sju och fortsätter även under vecka nio. Förutom Bygglov innefattar satsningen ett Byggkollo som kommer arrangeras under sommarlovet. Byggföretagen och Innovatum Science Center hoppas att genom samarbetet inspirera och engagera nästa generations bygg och anläggare.