Klart med ny byggledarutbildning till Sundsvall | Byggföretagen

Klart med ny byggledar­utbildning till Sundsvall

I dag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan resultatet kring beviljande av nya yrkeshögskoleutbildningar. Antalet beviljanden inom samhällsbyggnad och byggteknik ökar med 11% jämfört med 2023. Konkret innebär det resurser till en ny byggledarutbildning i Sundsvall.

Publicerad:

– Det är mycket glädjande att vi nu kommer kunna dra igång en byggledarutbildning i Sundsvall. Det har vi kämpat för i flera år. Västernorrland expanderar och det är flera stora projekt på gång för framtiden. Våra medlemsföretag blev väldigt besvikna när vi fick avslag förra året, säger Towe Emtfeldt Ersson, företagsrådgivare arbetsgivarfrågor och kompetensförsörjning på Byggföretagen i Sundsvall.

Totalt beviljar Myndigheten för yrkeshögskolan mer än 40 000 nya utbildningsplatser varav 13 722 startar 2024 på 477 olika utbildningar, varav 124 inom utbildningsområdet Teknik och tillverkning. Även Data/IT samt samhällsbyggnad och byggteknik expanderar.

Fakta

  • 82 st nya utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik (11% mer än 2023)
  • Totalt ansökes det om att få bedriva 183 utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik varav 82 beviljades
  • Fortsatt medel till viktiga utbildningar såsom: anläggningsdykare, byggnadsingenjör ROT, anläggningsingenjör m fl
  • Nya utbildningar; platschef hållbar produktion, bergsingenjör, mätningsingenjör järnväg och signaltekniker m fl.

https://www.myh.se/yrkeshogskolan/resultat-ansokningsomgangar/resultat-for-program