Ny regionchef på Byggföretagen i väst | Byggföretagen

Ny regionchef på Bygg­företagen i väst

Maria Strömberg kommer senast från Business Region Göteborg, men har tidigare bland annat jobbat på Byggmästareföreningen i Borås. Sedan 8 januari är hon ny regionchef på Byggföretagen i väst.

Publicerad:

Vad har du gjort tidigare?

– I grunden är jag gymnasieingenjör inom bygg men har också en universitetsutbildning i miljövetenskap. På 90-talet var jag i omgångar på Byggmästareföreningen i Borås som då ansvarade för en del av den verksamheten som Byggföretagen har idag. Jag har även varit en kortare tid på Skanska. Nu senast kommer jag från Business Region Göteborg, Göteborg Stads näringslivskontor. Där jobbade jag som avdelningschef med ansvar för näringslivsutveckling inom en rad olika branscher, med fokus på innovation och hållbarhet och stora samarbeten tillsammans med näringslivet, akademi och offentliga aktörer.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

– Jag ser fram emot att lära känna och förstå verksamheten på ett djupare plan, och kunna bidra till en grön omställning i byggindustrin som också innebär konkurrenskraftiga företag och attraktiva arbetsgivare. Jag ser också fram emot att träffa och lära känna medlemsföretagen och hoppas kunna komma ut och besöka dem i deras verksamhet och vardag. Kontakta gärna mig om ni är intresserade av att jag besöker er.

Hur ser du på läget i byggbranschen just nu?

– Just nu står vi inför många olika utmaningar. Det är tuffa tider och det ekonomiska läget är svårt, inte minst för det små och medelstora företagen. Samtidigt gäller det att inte tappa fart i det viktiga arbetet med den gröna omställningen, och arbetet för en sund, säker och attraktiv bransch. Vi vill behålla våra medarbetare i branschen och också locka fler. Långsiktigt finns ett stort behov och även om det är tufft nu behöver vi stå rustade när det vänder.