Kompetensrådet i Fyrbodal bjuder in till föreläsning om Gen Z | Byggföretagen

Kompetensrådet i Fyrbodal bjuder in till föreläsning om Gen Z

Hallå där Erica Steen, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst. Den 14 mars bjuder kompetensrådet i Fyrbodal in till en föreläsning på temat Generation Z. Berätta mer!

Publicerad:

Erica Steen är företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Vad gör kompetensrådet?

– Här träffas företag, branschorganisationer, fackförbund och myndigheter tillsammans med utbildningsanordnare och diskuterar vilken kompetens som saknas i branschen och hur vi löser kompetensbristen. Även vilka utbildningar som behöver prioriteras, om det finns utbildningar man behöver förändra och utveckla samt hur vi attraherar fler till våra byggutbildningar.

Vem kan vara med?

– Kompetensrådet består av både representanter från näringsliv och utbildningsanordnare. Du som bygg- och anläggningsföretag utgör en viktig del, och därför hoppas vi nu att fler av våra medlemsföretag ska vilja vara med.

Varför ska man vara med?

– Du som bygg- och anläggningsföretag behövs för att visa på vilken kompetens som saknas i branschen. Dina inspel är otroligt värdefulla – här är din chans som företagare att påverka både på kort och lång sikt. På så sätt är du med och bidrar till att rätt kompetens kommer finnas i branschen i Fyrbodal.

Vad händer den 14 mars?

– Det blir workshops och diskussioner där vi bland annat diskuterar hur unga ser på branschen och hur vi kan attrahera fler, men också hur vi i dessa tuffa tider tar hand om ny kompetens som är på väg in i branschen. Träffen inleds dessutom med en spännande föreläsning om Generation Z – hur vi förstår arbetsattityder, vad som motiverar och hur vi leder anställda och studerande födda mellan 1996–2012.

Anmäl dig till träffen med kompetensrådet den 14 mars

Vill du veta mer om kompetensrådet? Kontakta Erica Steen.

Kontakt

Erica Steen

Företagsrådgivare kompetensförsörjning

Tel: +46 31 62 94 04

erica.steen@byggforetagen.se