Så startar din kommun ett eget byggkollo | Byggföretagen

Så startar din kommun ett eget byggkollo

Det började i Karlstad för tre år sedan. För två år sedan dök det upp i Eskilstuna, Linköping och Luleå. Förra året spred sig byggkollosuccé även till Falun, Gävle, Hallsberg, Nässjö, Vaggeryd och Västerås. Och intresset är stort inför sommaren 2024. Byggföretagens Tobias Elf Svensson berättar mer om historien bakom byggkollo och hur en kommun kan starta sitt egna kollo.

Publicerad:

Hur kommer det sig att byggkollo spritt sig till allt fler kommuner?

-Det är ett koncept som är enkelt att ta till sig. Både kommunen och skolan tycker att det är en väldigt rolig idé samtidigt som vi bidrar till bra feriejobb för gymnasieeleverna på byggprogrammet. Men också för att man ser ett hål som behöver fyllas, det är inte många som får prova på att bygga så då är byggkollo perfekt, säger Tobias Elf Svensson.

Vad tycker barnen om byggkollo?

-Barnen älskar byggkollo, många har kanske inte möjligheten att bygga hemma eller så är det nästa steg för de som har lite erfarenhet. Sedan får de träffa nya kompisar också!

Hur gör man för att starta ett byggkollo?

-Enklast är att ta kontakt med mig så förmedlar jag kontakten till någon av våra lokala kontakpersoner som man kan diskutera vidare med, säger Tobias Elf Svensson.

Kontaktuppgifter till Tobias Elf Svensson