Ny utbildning om Bankinitiativet Hållbar Byggbransch | Byggföretagen

Ny utbildning om Bankinitiativet Hållbar Byggbransch

Nu erbjuds Byggföretagens medlemsföretag en specialframtagen utbildning om de nya krav som Sveriges fem största banker kan ställa i lån till byggentreprenader.

Publicerad:

Johan Flodin, nationell samordnare för sund konkurrens, Byggföretagen.

Bankinitiativet Hållbar Byggbransch är ett samarbete som syftar till att främja hållbarhet i byggbranschen och består av nya krav som fem av Sveriges största banker kan ställa i sina lån till byggentreprenader. Kraven riktar sig till den som lånar pengar, men betyder att alla byggbolag i en entreprenad som omfattas av kraven behöver följa dem.

– Vi har tagit fram den här utbildningen för att göra det lättare för våra medlemsföretag att förstå vad Bankinitiativet Hållbar Byggbransch innebär och hur byggföretag kan göra för att följa kraven, säger Johan Flodin, nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen.

Utbildningen är kostnadsfri för medlemsföretag och tar ungefär två timmar att genomföra. Det går bra att pausa och återuppta utbildningen vid ett senare tillfälle.

Utbildningen Bankinitiativet Hållbar Byggbransch