Så kan du ta nästa steg i klimatarbetet | Byggföretagen

Så kan du ta nästa steg i klimatarbetet

Hallå där Christine Olofsson, specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen i väst. I Göteborg finns sedan 2022 en plattform för klimatneutralt byggande. Den 10 april hålls en aktörträff för alla aktörer som vill driva på klimatomställningen i regionen. Berätta mer!

Publicerad:

Varför finns plattformen?

Sverige ska ha nettonollutsläpp senast 2045, och Göteborgs Stad har beslutat om klimatavtryck nära noll år 2030. Bygg- och anläggningsbranschen, som alla andra branscher, behöver ställa om. Plattformen är ett sätt att samla aktörer från hela värdekedjan lokal nivå för att tillsammans arbeta för att snabba på omställningen.

Vem kan ansluta sig?

I nuläget är mer än 130 företag i Göteborgsregionen anslutna till plattformen – allt från arkitekter till byggföretag och fastighetsägare. För Byggföretagens medlemsföretag är detta en chans att vara med och driva på omställningen lokalt.

Varför ska man ansluta sig?

Här får du som företagare möjlighet att samarbeta med branschkollegor kring de utmaningar ni har inom klimatområdet och även få ny kunskap och inspiration för att ta nästa steg i ert klimatarbete. Om ditt företag inte anslutit sig till plattformen så är du välkommen att göra det och delta på nästa aktörsträff.

Läs mer och anmäl dig till aktörsträffen 10 april.