”Se möjligheter istället för svårigheter” | Byggföretagen

”Se möjligheter istället för svårigheter”

Philip Malmberg och Gustaf Degerstedt är två unga entreprenörer som driver DEMA Brunnsborrning. De lyfter fram hög arbetsmoral, viljan att ständigt utvecklas och ett sammansvetsat team som viktiga faktorer för att bygga en framgångsrik verksamhet.

Publicerad:

Philip Malmberg och Gustaf Degerstedt lärde känna varandra på Höjdens Brunnsborrning i Karlstad omkring år 2015. När företaget fick en ny ägare och bytte inriktning 2019 valde Philip och Gustaf att starta en egen verksamhet, DEMA Brunnsborrning. Idag har företaget elva medarbetare som arbetar med brunnsborrning, energibrunnar för värme och kyla samt vattenbrunnar i såväl små som stora projekt.

– Vi jobbade mycket tillsammans på Höjdens Brunnsborrning och insåg att vi hade passade bra ihop och hade liknande mål. När möjligheten dök upp kände vi båda att det var rätt läge att ta steget och starta något eget, säger Philip och Gustaf.

Vilka är era drivkrafter?

– Själva resan i sig är väldigt utvecklande, att ständigt möta och överkomma nya hinder. Andra drivkrafter är att se våra anställda växa varje dag, att göra affärer, hitta smarta lösningar och leverera bra system. Som ungt företag är det kul att visa framfötterna och bevisa att vi klarar stora, komplexa projekt. Vill fortsätta växa och tävla om de större anbuden.

Hur gör ni för att bygga ett starkt lag?

– Vi jobbar aktivt för att hitta personer med rätt inställning, som är drivna och passar in i gruppen. Devisen frihet under ansvar fungerar väldigt bra för oss. Vi låter medarbetarna fatta egna beslut och blir det fel får man lära sig av sina misstag. Det är viktigt att våga prova för att utvecklas. Vi eftersträvar en öppen och transparent arbetsmiljö där alla jobbar mot samma mål.

Har ni påverkats av det försämrade konjunkturläget?

– Vi märkte att flera projekt ställdes in eller försenades när räntenivån steg. Samtidigt är det fler aktörer som ser över sina kostnader och inser att det finns möjligheter att spara pengar genom att investera i effektiva lösningar. En fördel är att vi inte är geografiskt begränsade utan åtar oss uppdrag i hela Sverige samt i Osloregionen.

Vilka är era framgångsfaktorer?

– Vi är väldigt hungriga och vill utvecklas hela tiden. Vi lyssnar aktivt på våra kunder för att kunna lösa deras problem. Sedan är vi beredda att jobba mycket när det behövs, som tur är har vi väldigt förstående och stöttande personer i vår närhet.

Har ni några tips till andra personer som går i entreprenörstankar?

– Det bästa tipset är nog att inte tänka för mycket utan bara göra. Annars är det lätt att man ser svårigheter istället för möjligheter. Det blir ändå inte som man tänkt sig från början. Vi har fått hjälp av flera mentorer och valde tidigt att outsourca ekonomi och redovisning för att kunna fokusera helt på kärnverksamheten.

Fakta

Philip Malmberg, delägare DEMA Brunnsborrning
Född: 1996
Familj: Sambo
Bor: Göteborg
Fritid: Umgås med familj och vänner
Övrigt: En av elva entreprenörer i Sverige som antagits till Prins Daniels Fellowships mentorprogram 2023–2025. Har tilldelats Helena Hedblom, vd och koncernchef Epiroc, som mentor.


Gustaf Degerstedt, delägare DEMA Brunnsborrning
Född: 1992
Familj: Sambo
Bor: Karlstad
Fritid: Umgås med familj och vänner

Mer info: https://demabrunnsborrning.se