Dags för årets Bygg- och utvecklingsbench i Göteborg | Byggföretagen

Dags för årets Bygg- och utvecklingsbench i Göteborg

Hallå där Petra Sedelius, ansvarig näringspolitik på Byggföretagen i väst. Den 26 april anordnas Bygg- och utvecklingsbenchen i Göteborg för åttonde gången. Berätta mer!

Publicerad:

Petra Sedelius, ansvarig näringspolitik på Byggföretagen i väst. Foto: Emelie Asplund.

– Det är roligt att det snart är dags igen! Det är en uppskattad och omtyckt dag som lockar många deltagare. Byggföretagen i väst har i flera år anordnat Bygg- och utvecklingsbenchen tillsammans med Fastighetsägarna GFR i syfte att skapa en mötesplats för benchmarking och nätverkande inom bygg och fastighet. Sedan några år tillbaka är även Göteborgsregionen (GR) medarrangör.

Vilka är där?

– På plats är representanter från byggföretag och fastighetsägare tillsammans med tjänstepersoner och politiker från Göteborgsregionens 13 kommuner. Sedan förra året är även Borås Stad och Kungsbacka kommun inbjudna.

Vad står på agendan i år?

– Temat för i år är ”Tillsammans håller vi igång byggandet” och programmet innehåller många spännande delar. Vi kommer få lyssna till vilka nycklarna är för att hålla uppe bostadsbyggandet, och ta del av flera goda exempel – när bostäder behövs snabbt, och hur vi bygger hållbara samhällen. Vi får en inblick i vår ekonomiska omvärld och dessutom gästas vi av Gunnar Wetterberg som bjuder på en historisk återblick över Göteborgsregionens näringslivsutveckling under flera decennier. Näringslivet som skapat, och skapar än idag – oavsett konjunkturläge, stora behov av bostäder och annan byggnation.