Här är alla orter med byggkollo i sommar | Byggföretagen

Här är alla orter med byggkollo i sommar

Byggföretagens populära byggkollo arrangeras på fler orter än någonsin. Även barnen i Trollhättan och Järfälla kommer i år att kunna pröva på att skruva, måla och snickra under sommarlovet. Och intresset är stort. Byggföretagens Tobias Elf Svensson berättar mer.

Publicerad:

Varför är byggkollo så populärt?

-Det är ett koncept som är enkelt att ta till sig. Både kommunen och skolan tycker att det är en väldigt rolig idé samtidigt som vi bidrar till bra feriejobb för gymnasieeleverna på byggprogrammet. Men också för att man ser ett hål som behöver fyllas, det är inte många som får prova på att bygga så då är byggkollo perfekt, säger Tobias Elf Svensson.

Vad tycker barnen om byggkollo?

-Barnen älskar byggkollo, många har kanske inte möjligheten att bygga hemma eller så är det nästa steg för de som har lite erfarenhet. Sedan får de träffa nya kompisar också!

Vad får man göra?

-De får bygga och måla en lådbil som de sedan ska ha ett lådbilsrace på slutet av veckan. Beroende på vilket byggkollo man är på så får man prova att göra ljus i betong och köra grävmaskin samt hjullastare, det är riktigt häftigt, säger Tobias Elf Svensson.


Eskilstuna. Vecka 24-25.

Falun. Vecka 25-26.

Gävle. Vecka 25-26.

Hallsberg. Vecka 25.

Järfälla. 13-19 juni (exklusive helg)

Karlstad. Vecka 26-27.

Linköping. Vecka 25-26.

Luleå. Vecka 24-26.

Trollhättan. Vecka 26.

Vaggeryd. Vecka 25-26.

Västerås. Vecka 25-26.