Så förebygger vi vibrationsskador | Byggföretagen

Så förebygger vi vibrationsskador

Idag är vibrationsskador den vanligaste orsaken till arbetsskador inom byggindustrin. Hur förebygger vi vibrationsskador? Hanna Magnusson, arbetsmiljörådgivare, reder ut vad som är viktigt att tänka på.

Publicerad:

Hanna Magnusson, bransch- och föreningsansvarig Västernorrland.

Vad är viktigt att tänka på kring vibrationer?

– Vibrationsskador är en av de vanligaste orsakerna till arbetsskador inom byggbranschen. Som arbetsgivare är det är viktigt att ha koll på vilka verktyg och maskiner som används och vilka vibrationsvärden de har – för att därefter bedöma hur länge dessa verktyg kan användas utan att risk för skador uppstår. Vibrationsskador orsakar mycket lidande och går att undvika.

Den 8 maj hålls ett Arbetsgivarforum om vibrationer, vad kommer webbinariet att innehålla?

– Vi kommer bland annat att gå igenom vad vibrationer är, vilka hälsoeffekter och skador vibrationer kan ge. Vi kommer även titta på metoder för att riskbedöma vibrationer och åtgärder för att förhindra att vibrationsskador uppstår.

Missa inte Arbetsgivarforum den 8 maj. Läs mer och anmäl dig här!