Susanne Hallberg, finalist i Årets byggkvinna 2024 | Byggföretagen

Susanne Hallberg, finalist i Årets byggkvinna 2024

Susanne arbetar som regionchef för Peab i region Norrland och bor i Umeå. Hon är en av tre finalister som har gått vidare i utmärkelsen Årets byggkvinna 2024. Mellan 12-19 april kan du rösta på Susanne i "Folkets röst".

Publicerad:

Susanne Hallberg finalist till Årets byggkvinna 2024. Foto: Johan Gunseus

”I alla sammanhang är Susanne en fantastisk ambassadör för byggbranschen. Hon jobbar på ett inkluderande sätt för att både utveckla och behålla goda medarbetare. Hon lyfter sina medarbetare genom att vara lyhörd, omtänksam och entusiasmerande. Susannes motto är alltid laget före jaget.”

Varför valde du bygg-/anläggningsbranschen? 

Jag var intresserad av naturämnena i skolan och valde fyraårig teknisk linje, där jag tyckte bygg var mest intressant. På den vägen blev det.

Har du gått ngn specifik byggutbildning, vilken/-a?

Jag har gått fyraårig teknisk linje och hade turen att få jobb direkt jag gick ut. Och jag är kvar än i samma företag.

Varför ska man välja bygg-/anläggningsbranschen?

Det är en fantastisk bransch, där man hela tiden får vara med om nya projekt. Bygga något konkret som finns kvar länge och att få vara en del av samhällsbyggandet. Bygga viktiga samhällsviktiga byggnader och att få vara med och bidra till människors nya drömboenden är också viktiga anledningar.

Vad är du mest stolt över att ha byggt/bidragit med i ett bygg-/anläggningsprojekt?

Ja, det finns mycket. Allt från att ha varit med och byggt en ny stadsdel med bostäder, där vårt interna projektnamn har blivit namnet på stadsdelen i folkmun; Mariehöjd i Umeå till våra stora industriprojekt. Nu senaste projektet SCA Expansion i Obbola, som vann pris som årets bygge nyligen. Till samarbetet med yrkesarbetarna och tjänstepersonerna i projekten; att vi har viljan att alltid göra vårt bästa för kunden.

Hur är det att vara kvinna i bygg-/anläggningsbranschen?

Jag har alltid behandlats väl och alltid känt mig som en i gänget. Som en lagbas sa en gång – vi har ju Susanne på frågan om hur vi jobbar med hur vi uttrycker oss på arbetsplatsen och beteenden. Det är självklart med allas lika värde. Jag jobbar för att vi skall bli fler kvinnor i företaget och i branschen. Våra arbetsplatser blir så mycket trevligare när vi är både män och kvinnor representerade.

Foto: Johan Gunseus
Foto: Johan Gunseus