Byggkollo arrangeras i Trollhättan | Byggföretagen

Byggkollo arrangeras i Trollhättan

Såga, spika, skruva, mäta, och måla. Under sommarens Byggkollo får barn mellan tio och tolv prova på bygg, bland annat genom att bygga en lekstuga.

Publicerad:

Byggkollo anordnas av Byggföretagen tillsammans med Innovatum Science Center och är ett dagläger som pågår under vecka 26.

– Vi hoppas att fler barn ska få upptäcka glädjen i att snickra och bygga. Förhoppningsvis kan vi skapa ett intresse för bygg- och anläggningsbranschen redan i tidig ålder och inspirera fler, både tjejer och killar, till att välja bygg när de blir äldre, säger Camilla Spennare, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i Bohus och Norra Älvsborg.

Det långsiktiga behovet av fler medarbetare till byggbranschen är stort. Tanken med Byggkollo är att ge barn från hela Fyrbodal möjlighet att ta del av praktiska aktiviteter som ökar medvetenheten om olika yrken och karriärvägar inom byggbranschen. Förutom Byggkollo görs satsningar som Bygglov, där barn får prova på bygg under sportlovet, samt pedagogiska program med fokus på bygg för skolklasser under höst- och vårtermin.

Fakta

När? Vecka 26, måndag till fredag kl. 09:00-14:00

Var? Innovatum Science Center i Trollhättan

Vem? Barn 10-12 år

Lunch och fika ingår alla dagar.

Mer information och anmälan