Douglas är Årets Byggelev | Byggföretagen

Douglas är Årets Byggelev

Nyligen delade Byggföretagen i väst ut stipendiet Årets byggelev till elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg. En av stipendiaterna är gymnasieleven Douglas. Om några veckor tar han studenten från bygg- och anläggningsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås.

Publicerad:

Douglas är en av stipendiaterna Årets Byggelev. Stefan Lindvert, arbetschef Peab och ordförande i Byggföretagens branschutskott i Borås delade ut stipendierna.

Hur känns det att bli Årets byggelev?

– Bra. Det känns stort. Det trodde jag inte.

Varför valde du bygg på gymnasiet?

– Från början var det mycket för att kompisarna också valde det. Men sen kände jag att det var kul och jag märkte att det var något jag var duktig på. Det praktiska är roligt och samarbetet med andra, att man jobbar tillsammans.

Hur ser framtiden ut nu?

– Nu ska jag göra klart min lärlingstid. I framtiden kanske jag startar eget, eller så pluggar jag vidare.

Sex elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg tilldelades stipendiet Årets Byggelev.