Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2024 – finalisterna | Byggföretagen

Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2024 – finalisterna

För åttonde året i rad delar Byggföretagen ut priset Årets samhällsbyggare i Västernorrland. Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

Publicerad:

De tre finalisterna och nomineringar:

Permobil

Permobil har skapat ett innovationscentrum med tillgänglighet i världsklass för alla. Fokus på minimalt klimatavtryck genom materialval, återbruk och ett effektivt energisystem bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Med en medveten satsning på arbetsmiljö, säkerhet och miljö både under byggtiden och framtida drift är Permobil ett inspirerande föredöme och en uppskattad kund till branschens leverantörer.

FLIT – Flickor i teknik, Sundsvalls gymnasium

I 15 års tid har Teknikprogrammet på Sundsvalls gymnasium drivit FLIT -Flickor i teknik- som ett gymnasiearbete. Målet är att inspirera tjejer och icke-binära att intressera sig för teknik och tekniska utbildningar.  FLIT drivs av tjejer på teknikprogrammet som genom sina insatser är fantastiska förebilder för elever på grundskolan. FLIT fångar en målgrupp som behövs i branschen för att skapa ett attraktivt och hållbart samhällsbyggande.

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems Hägglunds är i en intensiv expansionsfas med en historiskt stor orderbok. Företaget har på kort tid mer än fördubblat antalet anställda och investerar stort för att möta en global efterfrågan. En bred samverkan i upphandling och projektering bidrar till ett hållbart byggande. BAE Systems Hägglunds är loket i Örnsköldsviks näringsliv, en viktig aktör i regionens utveckling och en uppskattad affärspartner.

Juryn utser vinnaren som presenteras på Sundsvalls Business Awards prisceremoni den 19 september.

Läs mer här.