Höga hus på Frihamnsdagarna i Göteborg | Byggföretagen

Höga hus på Frihamnsdagarna i Göteborg

Hallå där Daniel Strandell, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i väst. Den 29 augusti är ni med på Frihamnsdagarna i Göteborg. Berätta mer!

Publicerad:

Daniel Strandell är bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i Göteborg och Södra Älvsborg. Foto: Emelie Asplund.

Vad är Frihamnsdagarna och varför är Byggföretagen med?

Frihamnsdagarna är en demokratisk mötesplats och arena för fria samtal, inspirerat av Almedalen och Järvaveckan, med partners som Svenskt Näringsliv och Göteborgs stad. Här kan olika aktörer samlas och samtala om viktiga samhällsfrågor. Detta är fjärde gången det arrangeras och Byggföretagen i väst är med även i år och anordnar ett seminarium om mod att bygga högt. 

Vad menar ni med att Göteborg har mod att bygga högt?

Nordens högsta hus, högsta kontorsbyggnad och högsta hotell finns alla i Göteborg. Det är ingen slump. Faktum är att hälften av Sveriges 14 högsta hus finns i Göteborg. Här finns stor investeringsvilja och framtidstro. Göteborg är staden där flest av framtidens mest eftertraktade arbetskraft helst vill jobba och bo. Göteborgsregionen har lägre arbetslöshet och starkare tillväxt än övriga Sverige och här läggs mest pengar på̊ forskning och utveckling i Sverige. Vi vill fördjupa oss i varför det blivit så här och vad som behövs för att Göteborgsregionen ska växa vidare.

Hur kan man ta del av programpunkten?

Seminariet äger rum torsdag 29 augusti kl. 12.20-13.00. Kom och lyssna på plats i Frihamnen i Göteborg, tältscen Frigga. Mer information hittar du här.