Nytt mentorsprogram för kvinnor på väg in i bygg- och anläggningsbranschen | Byggföretagen

Nytt mentorsprogram för kvinnor på väg in i bygg- och anläggningsbranschen

I höst startar Byggföretagen ett mentorsprogram tillsammans med KYH yrkeshögskola. Syftet är att stötta och stärka kvinnliga studerande för kommande yrkesroller.

Publicerad:

Siri Hallberg Björklund, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.

– För oss på Byggföretagen är jämställdhetsfrågan högsta prioritet, inte minst när det kommer till frågan om kompetensförsörjning. Vi ser gärna till att bidra till att fler kvinnor söker yrkeshögskolans byggutbildningar, och att de sedan får en god anknytning till byggbranschen när det väl är dags för examen. Det hoppas vi att det här mentorskapsprogrammet kommer att bidra till.

Siri Hallberg Björklund, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen

– Som Sveriges största yrkeshögskola inom samhällsbyggnad har vi ett ansvar att aktivt främja jämställdhet inom byggbranschen. Det här mentorsprogrammet kommer ge våra kvinnliga studerande i bygg- och anläggningsutbildningar möjlighet att få inspiration och vägledning av kvinnor som verkar i branschen idag, något som är extra viktigt i mansdominerade branscher. Vi är otroligt glada över att samarbeta med Byggföretagen i detta program och ser fram emot hösten, då vi drar igång!

Anna Lemon, affärsutvecklare med partneransvar, KYH yrkeshögskola