Så stärks ditt företag genom mångfald och inkludering | Byggföretagen

Så stärks ditt företag genom mångfald och inkludering

Hallå där, Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst. Den 21 oktober är det dags för Opportunity Day – en rekryteringsmässa i Göteborg med fokus på mångfald och inkludering. Berätta mer!

Publicerad:

Foto: Emelie Asplund

Vad är Opportunity Day?

– Opportunity Day är jobb genom inkludering. Här träffas rekryterande företag och utlandsfödda jobbsökande. Du kan ta del av spännande seminarier men också synas med ditt företag i jobbmatchningen.

Varför ska bygg- och anläggningsföretag delta?

– Mångfald och inkludering leder till ökad kreativitet, trivsel och bättre beslutsfattande, vilket möjliggör för företaget att utvecklas och bli konkurrenskraftigt. På Opportunity Day får du möjlighet att rekrytera via jobbmatchningen, men också ta del av kunskap och inspiration kring hur ditt företag kan jobba med mångfald och inkludering genom de olika seminarierna.

Varför är mångfald viktigt för bygg- och anläggningsbranschen?

– Det breddar rekryteringsbasen och skapar attraktionskraft. Även i lågkonjunktur har byggföretag svårt att hitta den arbetskraft de behöver. Branschen behöver fler medarbetare, och då kan vi inte rekrytera från endast en liten del av befolkningen. Alla är välkomna och alla behövs i bygg- och anläggningsbranschen!

Anmäl dig till Opportunity Day idag! Som medlem i Byggföretagen har du chans till fribiljett. Begränsat antal – först till kvarn.

Boka plats till seminarier i O-zone – ange kod bygg24 (sista anmälan 30 september)
Boka en plats på jobbmatchningen – välj ”Jobbmatchning – Intresseanmälan” och ange kod bygg24 (sista anmälan 1 september)

Vill du veta mer om inkluderande rekrytering? Missa inte frukostföreläsningen om detta den 12 september.