HELA LISTAN: Här är Sveriges 30 största byggföretag | Byggföretagen

HELA LISTAN: Här är Sveriges 30 största bygg­företag

Byggsektorn har det fortsatt tufft. Det framgår av Sveriges Byggindustriers sammanställning av Sveriges 30 största byggföretag.

Publicerad:

Många av de renodlade bostadsutvecklarna presenterar en lägre omsättning jämfört med föregående år.

– Bostadsbyggandet går trögare än tidigare. Det är samma avmattande trend som våra senaste konjunkturprognoser har varnat för, säger Emil Flodin, analytiker vid Sveriges Byggindustriers näringspolitiska enhet.

Enligt Flodin ser det även tuffare ut för entreprenadbolagen. Detta trots en generellt ökad omsättning 2018.

– Vi ser hur ett antal av våra husbyggnadsentreprenörer börjar få svårt att matcha sin ökande omsättning med att få in nya uppdrag till orderstocken. Detta är en indikation på att toppen kan vara nådd. Det är troligt att vi kommer få se fler än enbart bostadsutvecklarna presentera en negativ omsättningsutveckling 2019, säger Emil Flodin.

Sveriges Byggindustriers lista toppas återigen av Peab.