Hon fick utmärkelse för ”den mest inspirerande resan”. | Byggföretagen

Hon fick utmärkelse för ”den mest inspirerande resan”.

Publicerad:

I samband med prisutdelningen av Årets byggkvinna 2021 tilldelades Melkam Tebeje, arbetsledare produktion på Veidekke, utmärkelsen den mest inspirerande resan.

Melkam Tebeje, arbetsledare produktion på Veidekke, tilldelades utmärkelsen Den mest inspirerande resan i samband med prisutdelningen av Årets byggkvinna 2021.

Melkam kom till Sverige för tre år sen med en etiopisk ingenjörsexamen i bagaget – höggravid och nygift. Under denna tid har hon varit mammaledig, studerat och lārt sig ett nytt språk, jobbat extra, praktiserat och landat på Veidekke som byggledare. Med energi och glādje har hon tagit sig an ett nytt land, ett nytt språk, nya mānniskor och ett nytt jobb som hon ālskar. Sådana som hon behövs som förebilder i byggbranschen!

”Jag har både varit enda tjejen i klassen, bland 29 andra killar, och enda tjejen på jobbet och alltid fått respekt. Det är så kul att få se fler tjejer där ute och att fler pluggar till mansdominerande yrken. Jag jobbar med samhällsutveckling, dvs bygger ut fibernät till landsbygden samt bygger ut det nya 5G nätet i Sverige. Idag är kommunikation viktigare än någonsin och jag är glad som får ta del av vår enorma utveckling i Sverige. Jag är också glad att jag har fått leda ett helt gäng mot ett gemensamt mål och har otroligt bra kollegor, som stöttat mig i allt. Som person vågar jag testa nya saker hela tiden och är inte rädd för att ta i och hjälpa till där det behövs, säger Melkam.”

Sagt om Melkam: I en brinnande coronakris har hon lyckats slå sig in på den svenska byggbranschen. Det är dubbelt så svårt för en kvinna och nyanländ invandrare att bli tagen på allvar och Melkam har lyckats göra det med bravur. Samtidigt har hon haft ett leende på läpparna och spridit en smittsam glädje och entusiasm. Hon brinner verkligen för byggbranschen och förtjänar att bli uppmärksammad för det.

Se intervjun med Melkam Tebeje i webbsändningen av Årets byggkvinna.
Läs mer om priset Årets byggkvinna 2021.