Nu startar webbinarieserien om framtidens järnväg | Byggföretagen

Nu startar webbinarieserien om framtidens järnväg

Byggföretagen bjuder in till flera kunskapshöjande webbinarium om hur transportinfrastruktur kan bli en motor för bostadsbyggande, ökad tillväxt och en hållbar omställning.

Publicerad:

Webbinarieserien vänder sig i första hand till dig som behöver öka kunskapen inför det kommande årets angelägna beslut som krävs för att Sverige ska kunna ställa om till att bli långsiktigt hållbart och konkurrenskraftigt.

– Vi står inför ett vägskäl. Sverige växer, ekonomin behöver startas om och hållbarheten stärkas ytterligare. Det kräver ökad kapacitet och att samhället byggs ihop. De förändringar som annars sker över decennier har snabbats på av pandemin och lett till att nya behov uppstått gällande boende, arbete och resor, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Ny teknik och ökade anslag

Under våren har betydelsen av fler satsningar på infrastruktur fått en allt mer framskjuten plats i samhällsdebatten. Nya tekniska lösningar för att bygga nya stambanor har presenterats och regeringen har lagt fram den ekonomiska ramen för perioden 2022–2033.

– Vi står inför ett nytt momentum. Möjligheterna för framtidens järnväg är många. Höghastighetståg mellan våra största städer, snabbare förbindelse mellan Stockholm och Oslo. Vilka satsningar ger mest nytta och flest samhällsekonomiska vinster? säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Här kan du ta del av det första seminariet i efterhand.

Övriga webbinarier i serien kommer att äga rum: 12 maj, 26 maj, 2 juni och 9 juni. Mer information kommer.