Framtidens transportinfrastruktur lotsas på rätt spår via Byggföretagen | Byggföretagen

Framtidens transportinfrastruktur lotsas på rätt spår via Bygg­företagen

Publicerad:

Den 16 september står Byggföretagen värd för ett event där handplockade bidrag pitchar idéer och får feedback från tunga representanter från transportinfrastruktursektorn och möjlighet att matchas med potentiella samarbetspartners. Ta chansen att hitta innovationer, personer och idéer som kan ta ditt företag till nästa nivå.

Varför arrangeras en matchmaking för transportinfrastruktur?
Transportinfrastruktursektorn är i full gång att utvecklas för att bli mer hållbar och resurseffektiv. Men utvecklingen behöver ske ännu snabbare och samspelet och kontakter mellan innovationsskapare, myndigheter, företag och organisationer behöver förbättras ytterligare för att möjliggöra snabbare tillväxt. Byggföretagen vill bidra genom att skapa kontaktytor som gör att innovativa idéer kan tas vidare.

Vilka medverkar?
Finalister och handplockade bidrag från InfraSweden 2030s innovationstävling InfraAwards pitchar sina idéer för representanter från FSJ JärnvägsentreprenörernaSkanskaTrafikverket, Trafikkontoret Göteborgs StadAfry, och Mälarhamnar. Representanterna från sektorn bidrar med frågor och feedback från olika infallsvinklar liksom värdefulla kontakter.

Vilken typ av idéer presenteras?
Många spännande projekt som till exempel; en plattform som optimerar transporter med hjälp av AI, digital växelövervakning, utveckling av miljökoder i AMA-beskrivningsverktyg och en digital geoteknisk förvaltningsplattform.

Här kan du läsa mer om de olika bidragen och anmäla dig till eventet den 16 september.